SSI som arbejdsplads
SSI's medarbejdere sætter hver dag deres præg på og er med til at udvikle SSI som arbejdsplads.
Statens Serum Institut (SSI) har høje ambitioner om at opfylde vores mission, vision og strategi.
Et af SSI's strategiske indsatsområder er, at være en af Danmarks mest attraktive arbejdspladser med gode udviklingsmuligheder og trivsel for alle medarbejdere.
Nedenfor kan du læse mere om, hvordan vi målrettet arbejder med SSI som attraktiv arbejdsplads.
Medarbejdere
Medarbejdere, der trives og har gode faglige og personlige kompetencer er essentielle for, at vi på SSI kan løse vores opgaver. Derfor har vi i arbejdet med SSI som en attraktiv arbejdsplads fokus på at tilbyde gode udviklingsmuligheder og skabe optimal trivsel for dig som medarbejder. Sammen arbejder ledelsen og medarbejderne hele tiden på at skabe de bedste rammer for dette.
Medarbejder- og ledelsesværdier
Det er vigtigt, at vi på SSI er enige om, hvordan vi arbejder sammen og hvad vi kan forvente af hinanden. Derfor har vi fastsat tre medarbejder- og ledelsesværdier, som kendetegner vores måde at arbejde på og som vi alle er forpligtede til at arbejde efter:
- Tillid
- Samarbejde
- Udvikling
Onboarding
Vi prioriterer fx, at du som nyansat får et godt introduktionsforløb, da vi ved, at en god start er afgørende for, at du falder godt til i dit nye job. Derfor deltager alle nye medarbejdere i et onboardingforløb, så man hurtigt får et bredt overblik over og indblik i SSI.
Kompetenceudvikling
Hvert forår har du en Medarbejder Udvikling Samtale (MUS) med din leder. Samtalen har fokus på din udvikling og er tæt koblet til det daglige arbejde. Inden samtalen afholdes ROK-møder om de Resultater og Opgaver, der skal løses og hvilke Kompetencer, det kræver i din sektion eller afdeling.
Mangfoldighed og ligestilling
På SSI ser vi mangfoldighed som en styrke, som vi arbejder på at fremme på alle niveauer. For os er en del af at være en attraktiv arbejdsplads, at der er plads til alle - uanset køn, kønsidentitet, alder, religion, kulturel og etnisk baggrund, handicap og livsopfattelse. Alle skal føle sig velkomne og alle skal have lige muligheder.
Hvad angår faggrupper spænder vi meget bredt og beskæftiger bl.a. læger, dyrlæger, ingeniører, epidemiologer, statistikere, laboranter, bioinformatikere, jurister, it-medarbejdere, ph.d.-stipendidater, forskere, farmaceuter etc.
Ledelse
God ledelse er med til at sikre trivsel og arbejdsglæde for alle medarbejdere og bidrager til den bedste løsning af kerneopgaven. Derfor er vi optaget af løbende at arbejde med ledelse som en faglig disciplin. SSI’s ledere skal være klædt på til at kunne varetage ledelse på professionel og kompetent vis.
Når vi rekrutterer nye ledere, lægger vi vægt på en stærk interesse for ledelse. I vores rekrutteringsproces arbejder vi derfor med personprofiler, som sikrer en dybere dialog omkring det rette match, de ledelsesmæssige værdier og rollen som leder på SSI.
Værdierne forpligter
SSI’s medarbejder- og ledelsesværdier er med til at stille krav og forpligter lederne til at arbejde målrettet med tillid, samarbejde og udvikling. De skal gå forrest for at skabe et arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere trygt kan bidrage til kerneopgaven.
Lederne forpligter sig til at forholde sig til konstruktivt og tillidsfuldt til dig som medarbejder og samtidigt arbejde for, at der kontinuerligt er plads til variation og udfordringer.
Kompetenceudvikling for ledere
På SSI ønsker vi, at alle ledere løbende kompetenceudvikler sig. Derfor kommer nye ledere på interne lederuddannelser med fokus på SSI og koncernen. Derudover har alle ledere Leder Udvikling Samtale (LUS) med deres nærmeste chef med fokus på deres individuelle udvikling. Hvert år afholder SSI fx chefseminar og en ledelsesdag for alle ledelsesniveauer med fokus på relevante ledelsestemaer. Dette skal bl.a. bidrage til at skabe et stærkt ledelsesfællesskab på tværs og sikre en samstemmighed omkring ledelse af høj kvalitet på SSI.
Vilkår, rammer og løn
På SSI har vi fokus på at tilbyde dig de bedst mulige rammer og vilkår. Det betyder bl.a. at vi - som supplement til de statslige overenskomster og lovgivningsmæssige regler for løn, ferie, barsel, seniorer mv. - løbende udvikler og tilpasser vores lokale retningslinjer og politikker.
Balancen i dit arbejds- og privatliv
Først og fremmest vil vi gerne være med til at sikre en hensigtsmæssig balance mellem dit arbejds- og privatliv. Vores flekstidsaftale understøtter derfor den daglige fleksibilitet og giver dig herudover mulighed for at kunne holde op til 10 ekstra aftalte fleksfridage om året.
Samtidig har vi fokus på at være en rummelig arbejdsplads, der fleksibelt tager højde for netop den livssituation, som er aktuel for dig. Hvis du fx i en periode har brug for ekstra tid med familien eller hvis du i slutningen af dit arbejdsliv ønsker at trappe lidt ned, vil vi meget gerne indgå i en dialog med dig - hvad enten det drejer sig om deltid, seniorfridage, hjemmearbejde eller andet - så vi kan finde en løsning sammen.
Løn
I vores lønaftale fokuserer vi på at sikre en retfærdig og tydelig lønstruktur samt en åben og transparent proces for løndannelsen og din lønudvikling.
På SSI honorerer vi løbende de ekstraordinære indsatser i form af engangsvederlag og inviterer hvert år til lønforhandlinger om varige lønstigninger i form af kvalifikationstillæg og/eller oprykninger til anden løngruppe.
Sociale aktiviteter
Takket være gode frivillige kræfter har vi på SSI mange stærke faglige og sociale fællesskaber og et aktivt organisationsliv med gode muligheder for at møde kollegaer på tværs af SSI - også efter arbejdstid.
Vores tilbud omfatter bl.a.:
- en velfungerende personaleforening, der løbende henover året afholder arrangementer som fx kunstklub, banko, juletræsfest, rundvisninger og udflugter.
- en aktiv idrætsforening IK-SERA med tilbud om holdtræning, badminton og løbeklub. På SSI har vi fantastiske faciliteter, herunder et veludstyret og moderne træningslokale, en gymnastiksal og en udendørs tennisbane.
- Urban Gardening, hvor du sammen med kolleger kan stå for et højbed og være med til at gøre campus grønnere og styrke det sociale liv.
- Campuscaféen, der inviterer til fredagsbarer, Oktoberfester og som afholder den årlige fodboldturnering Campus Cup.
- Polymorfien, som ca. 1-2 gange om måneden afholder spændende videnskabelige foredrag og faglige indspark.
- et veldrevet seniornetværk, hvor både tidligere og nuværende medarbejdere mødes til sociale arrangementer.
Herudover kan du på SSI møde dine kolleger til julefrokosten, til DHL i Fælledparken, på den årlige skovtur med din afdeling eller til Brobyggerugen, som finder sted hvert andet år og som giver mulighed for at skabe nye netværk og relationer - også på tværs af ministerområdet.
Arbejdsmiljø
På SSI ser vi på arbejdsmiljø som en helhed og har fokus på, at vores arbejdspladser er fysisk gode og tidssvarende og naturligvis sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige. Samtidig er vi optaget af, at vi har et godt psykisk arbejdsmiljø med trivsel for alle.
Psykisk, fysisk og kemisk arbejdsmiljø
I arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø har vi bl.a. fokus på en respektfuld omgangstone, hvor vi møder hinanden ligeværdigt. Vores arbejdsmiljø skal være fri for mobning, seksuel chikane og krænkende handlinger. Vi har en nul-tolerance for sådanne handlinger og klare retningslinjer for, hvordan vi håndterer dem.
Dit fysiske arbejdsmiljø skal naturligvis også være i orden, så du ikke kommer til skade. Som medarbejder er der tilbud om massageordning og du bliver tilbudt besøg af en ergoterapeut med tips og tricks til gode arbejdsstillinger og en generelt sund arbejdssituation.
For at inspirere og motivere til daglig bevægelse har vi tilbud om bevægelse på tværs, fx i form af små gåture eller korte øvelser i løbet af arbejdsdagen. Hver onsdag er der 10 minutters let motion på tennisbanen.
Det kemiske arbejdsmiljø er på SSI sat i system og der er klare procedurer for, hvordan man arbejder i laboratoriet både med kemi og biologiske agenser. Det betyder også, at der er dokumenter, som du skal læse, så du ved, hvordan du arbejder trygt og sikkert.
Evaluering af arbejdsmiljø
SSI’s Arbejdsmiljøorganisation med medarbejder- og ledelsesrepræsentanter arbejder hele tiden med vores arbejdsmiljø. Hvert andet år evaluerer vi vores arbejdsmiljø, ledelse og trivsel i vores ALT-evaluering. På baggrund af evalueringen holder vi dialogmøder og der laves handlingsplaner for, hvordan man skal fastholde og forbedre arbejdsmiljø, ledelse og trivsel.
Læs mere om SSI som attraktiv arbejdsplads