Det danske beredskab tilpasses løbende for at forebygge smitte med COVID-19

Det sidste døgn har det italienske sundhedsministerie bekræftet, at de har haft mere end 130 tilfælde med COVID-19, der skyldes det nye coronavirus. Der har desuden været flere lokalt smittede tilfælde i flere andre lande som Iran, Sydkorea, Japan og Singapore. I takt med, at der ses smittespredning i flere lande udenfor Kina, stiger sandsynligheden også for, at der kan ses tilfælde i Danmark.

”Vi følger udviklingen nøje i Italien og den øvrige verden. Det gør vi gennem konstant at følge udmeldinger fra det europæiske agentur for sygdomsforebyggelse og kontrol (ECDC) og deres opdateringer om situationen. Der er møde senere i dag i agenturet, og de vil formentligt snarest komme med opdaterede anbefalinger for håndteringen af udbruddet i Europa”, siger direktør Søren Brostrøm i Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut vil i forlængelse af de europæiske myndigheders udmelding opdatere risikovurderingen. Vi forventer desuden at komme med opdaterede retningslinjer til sundhedsvæsenet i morgen.

Strategien i Danmark er fortsat at inddæmme eventuelle smittede og deres kontakter, men samtidig at være klar, hvis der kommer en situation med flere smittede på én gang (vedvarende smittespredning).

”Det helt centrale i vores strategi for at forhindre smittespredning er fortsat, at vi hurtigt opdager og isolerer smittede personer, og opsporer personer, de kan have været i kontakt med, mens de var smittefarlige”, siger Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen.

”I takt med at der ses smittespredning i Italien, rykker COVID-19 selvfølgeligt tættere på. Vi skal derfor også forberede os på et scenarie, hvor der sker vedvarende smittespredning indenfor Europa”, Siger faglig direktør på Statens Serum Institut Kåre Mølbak. Han fortsætter: ”Vi ved nu, at langt de fleste, der er smittet med den ny coronavirus får milde symptomer, hvor sygdommen går over af sig selv. Det vil hovedsageligt være ældre og særligt udsatte, der får alvorlige forløb”, siger Kåre Mølbak.

Information om COVID-19

Kåre Mølbak

Kontakt

Kåre Mølbak, Professor, Ekspert, Direktionen / Epidemiologisk Infektionsberedskab
T. 32683157 @. krm@ssi.dk Se profil