SSI er klar til Folkemødet for anden gang

Biobanker, maveinfektioner på ferien, klima og sundhed, pandemier, antibiotikaresistens, MRSA, antibiotikaforbrug i landbruget og DNA-oprensning. Statens Serum Institut er med på Folkemødet for andet år i træk med et spændende og alsidigt program.

Folkemødet 02

Om lidt over to uger går startskuddet til årets Folkemøde på Bornholm for 9. gang. Statens Serum Institut (SSI), der i år er med for 2. gang, er klar med et alsidigt program i SSI's telt på Kæmpestranden i Allinge.

”Vi glæder os til at vise flaget på Bornholm endnu engang. Da vi deltog sidste år, var der stor søgning på vores debatter og workshops, og vi fik en masse gode erfaringer. Dem har vi nu gjort brug af til at sætte et endnu mere ambitiøst program i søen med otte spændende og aktuelle debatter og seks workshops, fortæller vicedirektør Ole Jensen.

Fra biobank til landbrug

SSI’s program på Folkemødet 2019 spænder bredt. Torsdag kommer det til at handle om biobanker. Her lægger SSI ud om eftermiddagen med et foredrag og en debat om Danmarks Nationale Biobank under overskrifterne ”Millioner af danskere ligger i fryserne” og ”Dine gener? Hvor langt må forskerne gå?”. I sidstnævnte er blandt andet SSI’s direktør Mads Melbye blandt indlægsholderne.

Fredag handler det blandt andet om rejser, hvor afdelingschef Tyra Grove Krause fra SSI er ordstyrer for foredraget ”Rejs, spis og bliv syg”. Derefter sætter vi os i tidsmaskine og skruer tiden 31 år frem til år 2050 med debatten ”Fremtidens klima og sygdomme i Danmark”. Endelig rundes dagen af med endnu en international debat ”Når pandemien rammer os”.

Lørdag skal det handle om ”Antibiotikaresistens for begyndere”, mens debatten ”MRSA – Frygt og fakta” skal gøre Folkemødegæsterne klogere på MRSA. Endelig slutter SSI debatdelen af med en spændende diskussion om ”Dansk landbrug – Forbillede eller skurk”.

DNA, rejser og mikrober i fødevarer

Derudover byder SSI både torsdag, fredag og lørdag på en række interaktive workshops. Her kan folkemødegæsterne blandt andet få syn for sagn omkring, hvad vores DNA er for en størrelse i workshoppen ”Oprens dit eget DNA”. De mere konkurrencemindede kan dyste med familie og venner om, hvilke rejsesygdomme, der er de mest almindelige, og hvilke der er mest farlige, i workshoppen ”Skal jeg vaccineres, når jeg rejser?”. Og i workshoppen ”Spis dig syg, og smit din nabo”, kan man møde mikroberne gennem billeder og historier og få mere viden om køkken- og håndhygiejne”.

"Det bliver spændende at komme på Folkemødet igen og vise, hvordan "Vi styrker sundheden gennem sygdomskontrol og forskning." Med vores 14 debatter og workshops får vi rig mulighed for at nyttiggøre vores store viden til gavn for det samfund og sundhedsvæsen, vi er en central del af.”

”Folkemødet er i den forbindelse en unik mulighed for at komme i en tæt dialog med et meget bredt udsnit af vores interessenter i form af borgere, fagprofessionelle eller beslutningstagere. Derfor ser vi frem til at møde de mange Folkemødegæster og få en god debat om emner, som vi brænder for, og som beskæftiger os hver dag”, siger Ole Jensen.

Klik her for at se SSI's program på Folkemødet.

Ole Jensen

Kontakt

Ole Jensen, Vicedirektør, Direktionssekretariatet / Strategi, Styring & Organisation
T. 32683187 @. olj@ssi.dk Se profil