Falske vacciner mod rabies i omløb i Filippinerne

WHO melder om falske rabiesvacciner i Filippinerne. Vaccinerne kan være solgt til læger, der vaccinerer turister, som har været udsat for smitte (såkaldt post-eksposure vaccination).

Kanyle og ampul

Det drejer sig om tre vacciner (Verorab, Speeda, og Rabipur) samt en heste-baseret rabies-anti-serum (Equirab). Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse er informeret om batch-numre på de falske vacciner.

Læger – ikke mindst i vaccinationsklinikker - skal være opmærksom på at spørge ind til eventuelle batch-numre, hvis de får henvendelser om færdiggørelsen af et vaccinationsprogram, der er påbegyndt i Filippinerne.

Patienter der har været vaccineret med en falsk vaccine, bør genvaccineres. Læger, der oplever patienter, som er vaccineret mod rabies i Filippinerne, og hvor der er tvivl om vaccinens ægthed, kan kontakte Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse på telefon 3268 3038 i arbejdstiden (kl. 8.00-15.30) og ellers på 4131 7404.

Turister der under rejser i filippinerne er blevet vaccineret mod rabies, og har fået alle vaccinerne i Filippinerne bør ved hjemkomsten kontakte deres læge for at få klarlagt om vaccinerne er ægte.

Susan Cowan

Kontakt

Susan Cowan, Sektionsleder, Infektionsepidemiologi og Forebyggelse / Blod- og Seksuelt overførte infektioner
T. 32683444 @. sco@ssi.dk Se profil