SSI er på Folkemødet for første gang
Antibiotikaresistens, sygdomsdetektiver, HPV-piger og morgensang med eksperterne. Statens Serum Institut debuterer på Folkemødet 2018 med et både spændende og alsidigt program.
Antibiotikaresistens, sygdomsdetektiver, HPV-piger og morgensang med eksperterne. Statens Serum Institut debuterer på Folkemødet 2018 med et både spændende og alsidigt program.
Om få uger går startskuddet til årets Folkemøde på Bornholm for 8. gang - og i år er Statens Serum Institut med for første gang.
Folkemødet skaber hvert år rammen om dialogmøder mellem borgerne og en række vigtige institutioner og beslutningstagere: Politikerne fra Folketinget, EU, kommunerne, regionerne, interesseorganisationerne og erhvervslivet.
Blandt deltagerne og gæsterne er mange af dem, som Statens Serum Institut samarbejder med til dagligt - flere af hospitalsregionerne, de danske universiteter, adskillige medicinalvirksomheder samt mange af de store danske fonde og vores søsterstyrelser.
”Desuden er sundhed, omsorg og forebyggelse et af de emner, der fylder rigtig meget i de mange debatter. Der er kort sagt mange gode grunde til, at SSI nu har valgt at være med på Folkemødet, og vi debuterer med et både spændende og alsidigt program, der indeholder syv debatter og foredrag, tolv interaktive workshops og to gange morgensang.”
De syv debatter handler blandt andet om ”Den hårde kamp for nye vacciner”, ”Tuberkulose i Danmark?” og ”Antibiotikaresistens – En bombe under ældreplejen?”.
Fredag starter med et spændende foredrag om ”Sygdomsdetektiverne”, hvor Steen Ethelberg og Flemming Scheutz fortæller om nogle af de seneste års alvorlige sygdomsudbrud, og hvordan SSI hjalp med at opklare dem.
Senere samme dag vil Kåre Mølbak lede debatten ”Hvad kan vi lære af HPV-pigerne”, og fredagen sluttes af med et debatarrangement om ”Det danske børnevaccinationsprogram – Mød vaccineeksperterne”.
Endelig lørdag slutter debatdelen i SSI's telt af med en spændende pandemidebat ”Hvad gør vi, når den spanske syge kommer igen?”.
Både torsdag, fredag og lørdag vil der desuden være en række interaktive workshops. Her kan Folkemøde-gæsterne blandt andet teste deres håndhygiejne med workshoppen ”Hvor god er du til at vaske hænde”, se nærmere på deres vaccineoplysninger med workshoppen ”Find dig selv og dit barn i Det Danske Vaccinationsregister”, eller få afmystificeret, hvad DNA er for en størrelse i workshoppen ”Oprens dit DNA”.
Endelig starter både fredag og lørdag i SSI's telt med hyggelig ”Morgensang med eksperterne”. Her har SSI's eksperter fundet guitaren frem og præsenterer en unik blanding af danske sommersange og evergreens. Nogle af sangene har fået et kærligt og humoristisk twist, så de er helt i SSI's ånd.
”Med disse 21 events regner Statens Serum Institut med at få et aktivt og lærerigt Folkemøde, hvor vi kan høste en masse erfaringer til kommende Folkemøder, netværke og overvære og deltage i en mængde debatter.”
Man kan følge Statens Serum Instituts Folkemøde SSI's hjemmeside og sociale medier.
Sidste år blev Folkemødet besøgt af over 100.000 gæster i de fire Folkemødedage og aktivitetsniveauet slog alle rekorder med over 3.200 events.
Se mere om SSI på Folkemødet.