Temadag og workshop om adfærdsændring og implementering af infektionshygiejniske retningslinjer
Central Enhed for Infektionshygiejne (CEI) afholder Temadag i regi af EU-JAMRAI 2 om implementering af infektionshygiejne, pilotprojekter/lokale indsatser og adfærdsændringer d. 26. februar 2025.
Arbejdspakke 7 i EU-JAMRAI 2 projektet, som CEI leder sammen med spanske kolleger, sætter fokus på implementering af infektionshygiejniske retningslinjer bl.a. via netværksdannelse og deling af erfaringer samt vha. et systematisk interventions arbejde med henblik på ændring af adfærd . CEI er i den forbindelse i dialog og kontakt med det infektionshygiejniske felt i Danmark vedr. igangværende eller kommende pilotprojekter/lokale indsatser, der har til formål at fremme implementeringen af interventioner. Det overordnede mål er at udvikle værktøjer som kan bidrage til at styrke og vedligeholde infektionshygiejniske kompetencer i sundhedsvæsenet.
Læs mere om pilotprojekter i EU-JAMRAI 2 regi i Danmark på: EU-JAMRAI 2- Europas fælles svar på bekæmpelse af antimikrobiel resistens
Udformning af retningslinjer og de efterfølgende interventioner rettet mod adfærdsændringer er nøglen til effektiv infektionsforebyggelse. En systematisk og teoretisk tilgang til adfærdsændringer specifikt rettet mod infektionshygiejne har i mindre grad været anvendt indenfor det infektionshygiejniske felt. JAMRAI – 2 introducerer en systematisk metodik til at forstå hvilke facilitatorer og barrierer, der danner baggrund for sundhedsprofessionelles handlinger. Denne analyse gør det muligt at tilrettelægge fokuserede interventioner mhp. en effektiv og vedvarende implementering.
Kom med til Temadag: Her kan du høre om teorien bag adfærdsændringer og interventioner samt deltage i workshop med kolleger med cases om implementering af infektionshygiejne og adfærdsændringer.
Tid og sted
Onsdag den 26. februar 2025 kl. 9.30 til 16. Registrering og morgenbrød kl. 8.30 til 9.30.
Temadagen vil foregå fysisk i WHO´s hovedkvarter i FN Byen, Marmorvej 51 i København. Det også muligt at deltage online, men man kan ikke deltage i workshoppen online.
Hvis man ankommer med tog, kan man tage S-toget (linje A, B, C, E eller H) til Nordhavn Station og gå derfra (maks. 10 min). Med offentlig transport tager det omtrent 25 minutter at komme fra Hovedbanegården til FN Byen, mens transporttiden fra Kastrup Lufthavn er omkring 45 minutter. Hvis man ankommer i bil, er der mulighed for parkering i P-kælderen mod betaling (24 kr./time kl. 8.00-17.00 – 12 kr./time kl. 17.00-8.00).
Da alle gæster til FN-Byen skal gennemgå et sikkerhedscheck lignende det, der findes i en lufthavn, bedes man medbringe et billed-ID eksempelvis pas eller kørekort for at få adgang til FN Byen. FN tilråder, at man ankommer i god tid og efterlader alle farlige genstande derhjemme. Det er dog tilladt at medbringe vandflasker. Kun registrerede gæster via tilmelding til temadagen på CEI´s hjemmeside kan få adgang til FN Byen.
Program
Program foreligger her: Program for Temadag om kompetenceudvikling af sundhedspersonale i infektionshygiejne. Ret til ændringer i programmet forbeholdes.
Kontakt
Kontaktpersoner er hygiejnesygeplejerske, JHO@ssi.dk, og hygiejnesygeplejerske Mette Bar Ilan, MBIL@ssi.dk.
NB! Henvendelser vedr. ønsker til forplejning, allergier mm. sendes til Christian Stab Jensen, CSJ@ssi.dk.
Tilmelding
Tilmelding er påkrævet via nedenstående tilmeldingsformular.
Tilmelding senest den 29. januar kl. 12.
Link til online deltagelse sendes på e-mail til de tilmeldte den 23. februar 2025
Når du tilmelder dig dette seminar, indsamler SSI dine kontaktoplysninger. SSI opbevarer dine data i 18 måneder, hvorefter de vil blive slettet. Du har altid ret til at få indsigt i, hvilke oplysninger vi behandler om dig, få oplysningerne berigtiget eller slettet. Såfremt du ønsker at klage over denne behandling af dine personoplysninger, kan du henvende dig til Datatilsynet. Du har også mulighed for at henvende dig til vores DPO, Helle Ginnerup-Nielsen, databeskyttelse@sum.dk, tlf.: 2977 5695